FAQ

John Bake Post control room

 
 

Wat is Postproduction?

Postproduction is eigenlijk alles wat er moet gebeuren nadat de film of video is opgenomen. Dus de beeldmontage (edit) en de geluidsmontage, kleur corrigeren, effecten en teksten toevoegen, geluid mixen met muziek en geluidseffecten. Zorgen voor beeld dat van je scherm afspat en een perfecte verstaanbaarheid en geluidsmix voor een optimale geluidsweergave in bijvoorbeeld bioscoop of homecinema. Maar natuurlijk ook voor social media en afspelen op een smartphone bijvoorbeeld.
 
Terug naar boven...
 

Waar vind ik een voice-over?

De studio heb je al, nu de stem nog. Een stem is heel bepalend voor de manier waarop jouw boodschap overkomt; man/vrouw/oud/jong/kind. John Bake Postproducties kan je een stemvoorstel doen voor een professionele stemacteur. Laat ons weten wat je wilt vertellen en wie je doelgroep is, dan gaan wij voor je aan de slag. Natuurlijk kun je ook terecht bij de verschillende stemmenbureaus, die helpen je graag. Heb je zelf een voorkeur voor een bepaalde stemacteur, dan kunnen we die voor je vastleggen (indien beschikbaar). Zelf inspreken kan, maar raden we sterk af, omdat het (veel) minder eenvoudig is dan je zou verwachten. Inspreken is een vak.  
 
Terug naar boven...
 

Een radiocommercial produceren, waar moet ik aan denken?

Een radiocommercial (of radiospot) maken is eigenlijk heel eenvoudig. Om te beginnen heb je een idee of een script nodig, daarnaast een tekst op papier die past in de lengte van de commercial. Aanvullend eventueel muziek die je wilt gebruiken. De spot of commercial wordt ingesproken wordt door een man of een vrouw: de voice-over (mag ook meer dan een stem zijn). De voice over spreekt de tekst in, mede op aanwijzing van jou en onze ervaren geluidstechnicus. Wij nemen alles op en mixen en monteren daarna de stem en eventuele geluiden en muziek tot de commercial die je wilt hebben. Op de juiste spotlengte en op het juiste uitzendmateriaal. Ons doel is om ervoor te zorgen dat wat jij in je hoofd hebt en op papier hebt staan, op een perfecte manier wordt omgezet naar een supertoffe radio- of televisiecommercial.  
 
Terug naar boven...
 

(Stock)muziek in (online) film en commercials?

Muziek is bepalend voor de sfeer van een film of commercial, daar kunnen we niet omheen. Dat betekent echter niet dat je elk willekeurig Top 40-nummer mag en kan gebruiken voor je productie. Op muziek rusten diverse rechten en je mag muziek dus pas gebruiken na toestemming van de rechthebbenden (en soms zijn dat er best veel). Stockmuziek. Om toch muziek te kunnen gebruiken en niet de hoofdprijs te hoeven betalen is er zgn. stockmuziek. Dit zijn muziekjes die speciaal zijn gecomponeerd op tijd (lengte) en op sfeer, van hoempa tot funk en van klassiek tot hard house. Ook kunnen wij muziek op maat maken. Al onze geluidstechnici zijn muzikanten.  
 
Terug naar boven...
 

Kan ik een tv-commercial ook voor bioscoop gebruiken?

Ja, dat kan, je zult dan alleen het geluid moeten laten optimaliseren voor bioscoop. De meeste bioscopen werken met Dolby en wil je echt profiteren van de mogelijkheden van bioscoop dan is goed geluid een vereiste.
 
Terug naar boven...
 

Hoe komt mijn materiaal bij de zenders?

Heel eenvoudig, jij mailt ons het lijstje met zenders en wij zorgen ervoor dat jouw materiaal wordt aangeleverd in het juiste format bij de juiste zender(s).  
 
Terug naar boven...
 

Kunnen jullie een podcast opnemen?

Zeker kunnen we dat. Sterker nog, daar hebben we een speciale studioruimte voor ingericht, met top of the range materiaal, zodat de verstaanbaarheid top is en we een kwalitatieve podcast voor je online kunt zetten.  
 
Terug naar boven...
 

Moet ik altijd naar de studio komen bij opnamen?

Nee, dat hoeft niet, we nemen ook voice overs vanuit bijvoorbeeld Belgie (Vlaams & Franstalig) op. Via Internet kunnen wij een connectie maken met een netwerk van studio's over de hele wereld om daar ter plekke een opname te maken. Welke wij in onze studio voor montage gebruiken.  
 
Terug naar boven...
 

Kan ik in meerdere talen opnemen?

Ja dat is geen probleem, er stemmen die meerdere talen spreken, maar we maken ook gebruik van van ons wereldwijde netwerk waarmee wij verbinding kunnen maken. Daarmee kunnen we een stem in bijvoorbeeld Antwerpen, of Londen vanuit een studio daar online laten inspreken en in Amsterdam mixen en afwerken.  
 
Terug naar boven...
 

Wat is een green screen?

Een green screen is een groen scherm . Dat klinkt flauw, maar het is wat het is: een groene achtergrond. Tegen die achtergrond kun je mensen opnemen, waarbij je achteraf de groene kleur vervangt door ander beeld. Zo kun je iemand op een strand zetten, of in bos, of een kantoor, zonder dat je daar echt naartoe hoeft.  
 
Terug naar boven...