Film Trailers

 
Een filmtrailer maken is een vak apart, een goede filmtrailer is een kunst op zich. Wat is een trailer? Een filmtrailer is een vooraankondiging van een film (of een game) die in roulatie gaat, of net in roulatie is. Eigenlijk is het een commercial voor een film, waarbij gebruik wordt gemaakt van sleutelscenes uit de film. Als kijker word je in grote sprongen meegenomen door het verhaal en de highlights van de film, zonder dat het plot wordt weggegeven, of het verhaal wordt verteld. Een goede trailer geeft een intrigerend beeld van de sfeer, de hoofdrolspelers en het verhaal. Het moet de kijker ‘hongerig’ en nieuwsgierig maken, en een gevoel oproepen van ‘die film moet ik zien!’.
 
Een slechte trailer kan het succes van een goede film totaal verknallen. Een goed trailer maakt het verschil tussen volle zalen en een korte bioscoopvertoning. Besparen op een trailer is besparen op het succes van een film, een goede trailer verdien je dubbel en dwars terug.
 
En ook achteraf in de pay-per-view is de trailer weer belangrijk, want ook Netflix, Videoland, Disney, enz. hebben baat bij een goede trailer. Dus dat is wat we bij John Bake Postproductions doen. Wij maken toptrailers voor vrijwel alle grote filmmaatschappijen en distributeurs.